Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι πρέπει να κάνουμε για να μην αισθανόμαστε τα πόδια μας «βαριά» και «κουρασμένα»

 




Τι είναι το σύνδρομο των «κουρασμένων ποδιών»;

Το σύνδρομο των «κουρασμένων ποδιών», είναι μια κατάσταση που επηρεάζει ένα μεγάλο ποσοστό του ανθρώπινου πληθυσμού.

Προέρχεται  κυρίως από διαταραχές της κυκλοφορίας του αίματος στα κάτω άκρα.

Σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της προηγούμενης κατάστασης μπορεί να παίζουν παράγοντες όπως η ζέστη, η κακή διατροφή, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η ορθοστασία, ο “καθιστικός τρόπος ζωής”, ορμονικές διαταραχές.

Εκτιμάται ότι το 80% των ενηλίκων του ανθρώπινου πληθυσμού, πάσχουν από το σύνδρομο κουρασμένα πόδια σε κάποια στιγμή της ζωής τους και είναι 5 φορές πιο συχνό στις γυναίκες.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

·       Κουρασμένα ή βαριά πόδια

·       Πόνος,

·       Αίσθημα καύσου,

·       Αίσθηση μουδιάσματος στα πόδια,

·       Φαγούρα, κράμπες, οίδημα στον αστράγαλο, ευρυαγγείες, κιρσοί, σοβαρές καταστάσεις που προκαλούνται και από άλλες παθήσεις (όπως καρδιάς, ήπατος, ορμονολογικές)

Μπορούν άραγε τα διάφορα προϊόντα που στοχεύουν στην ανακούφιση των «βαριών» και πρησμένων κάτω άκρων να μας εγγυηθούν «ξεκούραστα» χωρίς πόνο και οίδημα (πρήξιμο) πόδια;

Το Flow En της Essens σίγουρα μπορεί!


Το Flow`EN Βοηθάει στην προστασία του αγγειακού συστήματος, βοηθά στη μείωση του αισθήματος “βαριά πόδια”.

 περιέχει σε κατάλληλες αναλογίες: εκχύλισμα σπόρων ιπποκαστανιάς (Aesculus hippocastanum, Αίσκουλος το ιπποκάστανο) και εκχύλισμα μαύρου πιπεριού:
• το εκχύλισμα καστανιάς βοηθά στη μείωση του αισθήματος “βαριά πόδια” και χρησιμοποιείται για καλή κυκλοφορία στις φλέβες και στα τριχοειδή αγγεία
• το μαύρο πιπέρι συμβάλλει για ομαλό και φυσιολογικό αγγειακό και νευρικό συστήμα
• η βιταμίνη C συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου, στη φυσιολογική λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

 


Παράλληλα η συνδιαστική χρήση του Flow En Gel μεγιστοποιεί τα αποτελέσματα.

Το Flow En είναι ένα Καλλυντικό προϊόν με τη μορφή δροσιστικού τζελ για μασάζ που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε υπό φαρμακευτική εποπτεία. Περιέχει έναν μοναδικό συνδυασμό φυσικών συστατικών βητα εσκίνης, βήτα γλυκάνης και πανθενόλης με ευεργετική επίδραση στην ποιότητα του φλεβικού και λεμφικού συστήματος. Το κύριο συστατικό του τζελ είναι ένα λυοφιλισμένο εκχύλισμα σπόρων ιπποκαστανιάς που περιέχει βήτα εσκίνη. Αυτή η τεχνολογική επεξεργασία εξασφαλίζει την πολύ υψηλή του βιοδιαθεσιμότητα.

Η βήτα-εσκίνη (β-aescin) είναι μια φυσική σαπωνίνη που προέρχεται από τους σπόρους του καρπού της ιπποκαστανιάς και έχει μια σειρά αποδεδειγμένων φαρμακευτικών ιδιοτήτων. Υποστηρίζει την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στις φλέβες και τα αγγειακά τριχοειδή αγγεία. Έχει αγγειοτονωτικά (αυξημένη ένταση φλέβας) και αγγειοπροστατευτικά (αγγειακή προστασία) αποτελέσματα. Το εκχύλισμα της ιπποκαστανιάς είναι πολύ αποτελεσματικό ακόμα και σε συνδυασμό με τις κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης.

Η βήτα-γλυκάνη (ß-glucan) είναι ένας μοναδικός φυσικός σύνθετος πολυσακχαρίτης που υποστηρίζει την άμυνα του οργανισμού και είναι γνωστός ως ενεργοποιητής σημαντικών κυττάρων του δέρματος.

Η πανθενόλη διασφαλίζει τη μέγιστη ενυδάτωση του δέρματος, υποστηρίζει την παραγωγή των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης διατηρώντας έτσι το δέρμα απαλό. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και ενισχύει τις φυσικές διαδικασίες αποκατάστασης για μικρές βλάβες, ερεθισμούς του δέρματος και ήπια εγκαύματα. Η ήπια αλκαλική σύνθεση της πανθενόλης αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητα των δραστικών συστατικών του εκχυλίσματος ιπποκαστανιάς.

Πότε να εφαρμόσετε το ESSENS Flow’EN Gel;

  • Για να μειώσετε την αίσθηση βαριών και κουρασμένων ποδιών.
  • Για να μειώσετε το πρήξιμο των ποδιών που προκαλείται από το κάθισμα ή την ορθοστασία για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Για να μειώσετε τη συχνότητα των νυχτερινών κραμπών.
  • Για να επιταχύνετε την θεραπεία στους μώλωπες, τους ερεθισμούς, τις εκχυμώσεις και τα πρηξίματα.
  • Κατά τη διάρκεια εμφάνισης κιρσών.
  • Για τα προβλήματα με τις αιμορροΐδες

Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι της υψηλότερης δυνατής και εγγυημένης ποιότητας και λαμβάνονται αποκλειστικά από φυσικές πηγές. Το τζελ δεν περιέχει σταθεροποιητές ή τεχνητές χρωστικές ουσίες.

Μια σωστή χρήση, προϋποθέτει να το  απλώσετε έως και 3 φορές την ημέρα και να κάνετε μασάζ στο δέρμα των κάτω άκρων, η εφαρμογή θα πρέπει να συνδυάζεται με ένα μασάζ. Το προϊόν μπορεί να εφαρμοστεί στα άκρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Η καθημερινή επάλειψη με gel  εξασφαλίζει πολύ καλά αποτελέσματα.
Για να πάρετε τα μέγιστα, φυλάξτε το gel  στο ψυγείο. Η ψύξη θα δώσει μια επιπλέον ώθηση την κυκλοφορία σας.

Αλλά ας το παραδεχτούμε: ενώ η καθημερινή χρήση των κάψουλών και η επάλειψη με το gel μπορεί να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα, για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα θα χρειαστεί να κάνετε μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας καθημερινά, αποφεύγοντας συστηματικά ότι δημιουργεί κατακράτηση υγρών και κακή κυκλοφορία. Με άλλα λόγια θα πρέπει:

·       Να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή. Η ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να είναι ένας πρόσθετος παράγοντας καταπόνησης για τις φλέβες και τις αρτηρίες σας.

·       Να βάλετε κίνηση στη ζωή σας. Ο δραστήριος τρόπος ζωής ωφελεί τους πάντες, σε οποιασδήποτε ηλικία και είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να εξασφαλίσετε την υγεία των ποδιών σας, καθώς διευκολύνεται η επιστροφή της ροής του αίματος στην καρδιά. Το περπάτημα, είναι η καλύτερη άσκηση, καθώς διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος. Το ποδήλατο και το κολύμπι, είναι επίσης ιδανικές ασκήσεις για πόδια με φλεβικά προβλήματα.

·       Να ξεκουράζετε τα πόδια σας, με κάθε ευκαιρία, υψώνοντας τα πάνω σε δυο μαξιλάρια.

·       Να αποφεύγετε την ζέστη σε όλες της τις μορφές(σάουνα, χαμάμ, ηλιοθεραπεία), διότι ευνοεί το πρήξιμο στα πόδια.

 Βρείτε τα Προϊόντα της Essens στο e-shop μας. www.myessens.org



                 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι το πρωτόγαλα (colostrum) Ποια τα οφέλη στην υγεία

Το πρωτόγαλα (στα λατινικά: Colostrum, ενώ στα αρχαία: πύαρ) είναι το «γάλα» των πρώτων ωρών και ημερών, που τα θηλαστικά παρέχουν στα νεογνά τους. Έχει κιτρινωπό χρώμα και είναι το πρώτο γάλα που παίρνει το νεογέννητο αμέσως μετά τον τοκετό και είναι σχεδόν ο μόνος δρόμος για την απόκτηση της παθητικής ανοσίας που χρειάζεται το νεογνό για την βιωσιμότητα του. Είναι πλούσιο σε ρυθμιστικούς παράγοντες και περιέχει συστατικά που το καθιστούν τη πρώτη και σημαντικότερη διατροφική πηγή για την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού σύστημα του νεογνού στο πρώτο εξαιρετικά ευάλωτο στάδιο της ζωής τους. Το πρωτόγαλα βοοειδών παρέχει ανοσολογικούς και αυξητικούς παράγοντες που είναι σχεδόν ίδιοι με αυτούς που βρίσκονται στο ανθρώπινο μητρικό γάλα.. Περιέχει πολλά σημαντικά συστατικά που το καθιστούν την πρώτη και σημαντικότερη διατροφική πηγή για το ανοσοποιητικό σύστημα του νεογνού, δηλαδή μεταφέρει έτοιμα αντισώματα από την μητέρα στο νεογνό. Κλινικές Εφαρμογές Το Βόειο πρωτόγαλα περικ

Περιποίηση ποδιών - Φροντίζουμε ότι μας στηρίζει

Ένα από τα σημεία του σώματος που καταπονούνται περισσότερο αλλά δεν έχουν την φροντίδα που τους αξίζει είναι τα πόδια. Η σωστή υγιεινή τους είναι απαραίτητη όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και το χειμώνα για την αποφυγή διάφορων προβλημάτων. Η περιποίηση ποδιών αποτελεί πλέον μία καθημερινή ανάγκη λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής! Η πολύωρη ορθοστασία, τα ακατάλληλα παπούτσια, η γυμναστική, αλλά και τα περιττά κιλά είναι λίγοι μόνο από τους παράγοντες που επιβαρύνουν τα πόδια μας. Επειδή όμως δεν πρέπει να αμελούμε την φροντίδα και υγιεινή τους, είναι σημαντικό να την εντάξουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα • Η απαλή και ενυδατική κρέμα της essens τροφοδοτεί και αναζωογονεί αποτελεσματικά τα ξηρά και κατεστραμμένα πόδια• κατάλληλο για καθημερινή χρήση • παρέχει έντονη ενυδάτωση, μαλακώνει το σκληρό και ρυτιδωμένο δέρμα, φροντίζει το ραγισμένο δέρμα, αποτρέπει την εμφάνιση ξηρότητας και αναζωογονεί ευχάριστα τα κουρασμένα πόδια και γάμπες • η ουρία ή το ουρικό οξύ χρησιμοποιείται ευ

Στοματικό διάλυμα με αλοη, τζίντζερ μάραθο και μέντα. Το απαραίτητο συμπλήρωμα στην καθημερινή φροντίδα των δοντιών.

Διακριτικό στοματικό διάλυμα με aloe vera και φυσικό γλυκαντικό από στέβια , είναι ιδανικό για τη συμβολή στην στοματική φροντίδα, ειδικά όταν είναι δύσκολο να καθαριστούν τα δόντια μετά από τα γεύματα με μια οδοντόβουρτσα. Έχει αντιφλεγμονώδεις και ενυδατικές ιδιότητες, προστατεύει το στόμα από τη ξηρότητα. Έχει ήπιο αναλγητικό αποτέλεσμα, υποστηρίζει τη σωστή λειτουργία της στοματικής μικροχλωρίδας, αποτρέπει τη φθορά των δοντιών και την κακή αναπνοή. Το στοματικό διάλυμα περιέχει έναν τέλειο συνδυασμό από προσεκτικά επιλεγμένα, φυσικά συστατικά: Η Aloe Vera Barbadensis Miller προέρχεται από οργανικές φυτείες στο Μεξικό και το εκχύλισμα της, που χρησιμοποιείται στο στοματικό διάλυμα, είναι πολύτιμο για τα ισχυρά αντιβακτηριακά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματά της. Περιέχει ένα μείγμα βιταμινών, μετάλλων, ανόργανων ουσιών και οργανικών ενώσεων. Τα ενεργά συστατικά του εκχυλίσματος συμβάλλουν στη μείωση της βακτηριακής ανάπτυξης. Το εκχύλισμα από Τζίντζερ μετριάζει τις φλεγμονώδε